Iconisch wonen,
middenin het park
De Valk is in verkoop. Heb je je droomwoning gevonden? Schrijf je dan in op je favoriete bouwnummers!

Ontdek De Valk!

Ruim wonen in het groen? Daarvoor hoef je de stad niet uit. Ontdek De Valk! Dit sculpturale, iconische nieuwbouwproject in Dordrecht omvat 12 ongekend grote stadswoningen. Met volop vierkante meters, om royaal te kunnen leven. Alle vrijheid, om met al die ruimte te doen wat jij wilt. Middenin het park, met het stadscentrum binnen handbereik. Ben jij die lucky bird die hier zijn droomhuis creëert?

Locatie

De Valk wordt gebouwd middenin het Leerpark, en vormt voorlopig het sluitstuk van de ontwikkeling van Nieuw Land van Valk. Een stuk stad dat een grootscheepse metamorfose onderging, en nu een bruisend woon-, werk- en leergebied is. Doordeweeks leeft het er aan alle kanten, door de aanwezigheid van scholen, kinderdagverblijven, organisaties en voorzieningen. En in het weekend? Dan genieten de bewoners van hun rust. Vooral de toekomstige bewoners van De Valk: zij wonen direct aan het park, tussen de bomen, de bloemen en de vogels.

Het project

De sculpturale vorm van het gebouw, de betonnen kolommen aan de gevels, de houten lamellen, en de planten die speels tussen de terrassen omhoog klimmen via de pergola: De Valk wordt beslist een blikvanger. Dat moet ook, want het woongebouw is het sluitstuk van de ontwikkeling van het gebied. Na de voltooiing van Valkhorst en Valkzicht wordt De Valk de kers op de taart. 

Het gebouw krijgt een chique, warme uitstraling, en wordt niet alleen spectaculair van buiten, maar vooral ook van binnen. Van de 12 woningen is de een nog ruimer dan de ander. Daarbij heeft elke woning, afhankelijk van de ligging in het gebouw, zijn eigen bijzonderheden. De vrije indeelbaarheid daagt je uit om je creativiteit te gebruiken en van je woning iets ronduit spectaculairs te maken!

 

Woningen

De twaalf woningen in De Valk vallen op door hun uitzonderlijke proporties. Ze variëren in oppervlakte van ca. 151 tot ruim 200 vierkante meter, en hebben elk drie woonlagen. De woningen hebben een diepte van maar liefst elf meter! De grote glaspartijen en de ligging op het Zuiden brengen bovendien een zee aan daglicht binnen, wat het gevoel van ruimtelijkheid nog eens extra versterkt.

Bekijk de woningtypes

 

Het ontwerp

De architect BRINK architectuur & stedenbouw heeft de verbinding tussen binnen en buiten centraal gesteld. Elke verdieping in huis biedt uitzicht op het groene stadspark, dat direct aan je woning grenst. Op de begane grond ligt een veranda over de volledige breedte van je woning. Vanaf hier sta je zo in het park. Ook op de eerste verdieping heb je buitenruimte. Direct aan de woonkamer zit een riant terras. Zo kun je volop genieten van het park voor de deur. En in tegenstelling tot een tuin die je zelf moet onderhouden, heb je van deze tuin alleen de lusten!  

Zelf indelen

Bijzonder aan het project is, dat je voor een groot deel zélf invulling geeft aan de indeling van je woning. Al dat vloeroppervlak biedt namelijk volop ruimte om met de inrichting te spelen en verrassende keuzes te maken. Wil je een woonkeuken op de begane grond, om straks te kunnen eten met de deuren naar het park open? Of verplaats je je keuken naar de eerste verdieping, om beneden een riante werkkamer te creëren? Een statige vide, een extra slaapkamer, twee badkamers of zelfs een werkruimte aan huis: dit is het moment om woondromen waar te maken!

Vier woningtypen

Binnen de twaalf woningen zijn er vier woningtypes te onderscheiden: twee bijzonder lichte hoekwoningen, acht royale stadswoningen en twee ‘vleugelwoningen’, precies in de knik van het gebouw. De twaalf woningen vallen op door hun uitzonderlijke proporties. De oppervlakten variëren van ca. 151 tot ruim 200 vierkante meter. Elke woning heeft drie woonlagen van ruim elf meter diep. 

Bekijk de woningtypes

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Ontvang relevante updates over het project.

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.