Iconisch wonen,
dat doe je in de Valk.
De Valk is uitverkocht en de bouw is van start!

Ontdek De Valk!

Ruim wonen in het groen? Daarvoor hoef je de stad niet uit. Ontdek De Valk! Dit sculpturale, iconische nieuwbouwproject in Dordrecht omvat 12 ongekend grote stadswoningen. Met volop vierkante meters, om royaal te kunnen leven. Alle vrijheid, om met al die ruimte te doen wat jij wilt. Middenin het park, met het stadscentrum binnen handbereik. Ben jij die lucky bird die hier zijn droomhuis creëert?

De Valk van bovenaf

Locatie

De Valk wordt gebouwd middenin het Leerpark, en vormt voorlopig het sluitstuk van de ontwikkeling van Nieuw Land van Valk. Een stuk stad dat een grootscheepse metamorfose onderging, en nu een bruisend woon-, werk- en leergebied is. Doordeweeks leeft het er aan alle kanten, door de aanwezigheid van scholen, kinderdagverblijven, organisaties en voorzieningen. En in het weekend? Dan genieten de bewoners van hun rust. Vooral de toekomstige bewoners van De Valk: zij wonen direct aan het park, tussen de bomen, de bloemen en de vogels.

Vooraanzicht op het Balkon van de Valk

Het project

De sculpturale vorm van het gebouw, de betonnen kolommen aan de gevels, de houten lamellen, en de planten die speels tussen de terrassen omhoog klimmen via de pergola: De Valk wordt beslist een blikvanger. Dat moet ook, want het woongebouw is het sluitstuk van de ontwikkeling van het gebied. Na de voltooiing van Valkhorst en Valkzicht wordt De Valk de kers op de taart. 

Het gebouw krijgt een chique, warme uitstraling, en wordt niet alleen spectaculair van buiten, maar vooral ook van binnen. Van de 12 woningen is de een nog ruimer dan de ander. Daarbij heeft elke woning, afhankelijk van de ligging in het gebouw, zijn eigen bijzonderheden. De indeling van de woningen daagt je uit om je creativiteit te gebruiken en van je woning iets ronduit spectaculairs te maken!

Binnen de welstandscommissie van de Gemeente Dordrecht is De Valk met veel enthousiasme goedgekeurd. De ontwikkeling werd omgeschreven met lovende woorden als ‘een inspirerende esthetiek’ en ‘een plan om van te houden’.

Terrasaanzicht de Valk

Het ontwerp

De architect BRINK architectuur & stedenbouw heeft de verbinding tussen binnen en buiten centraal gesteld. Elke verdieping in huis biedt uitzicht op het groene stadspark, dat direct aan je woning grenst. Op de begane grond ligt een veranda over de volledige breedte van je woning. Vanaf hier sta je zo in het park. Ook op de eerste verdieping heb je buitenruimte. Direct aan de woonkamer zit een riant terras. Zo kun je volop genieten van het park voor de deur. En in tegenstelling tot een tuin die je zelf moet onderhouden, heb je van deze tuin alleen de lusten!  

Doorsnede van de woningen

Vier woningtypen

Binnen de twaalf woningen zijn er vier woningtypes te onderscheiden: twee bijzonder lichte hoekwoningen, acht royale stadswoningen en twee ‘vleugelwoningen’, precies in de knik van het gebouw. De twaalf woningen vallen op door hun uitzonderlijke proporties. De oppervlakten variëren van ca. 151 tot ruim 200 vierkante meter. Elke woning heeft drie woonlagen van ruim elf meter diep.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Ontvang relevante updates over het project.

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.